Keräyksen tilanne

10700.00 €
(päivitetty 28.7. 09:00)

Kampanjatuotteet

Bussikampanja YLE:n A-Zoomissa

Perjantaina 3.7. YLE:n A-Zoom ajankohtaisohjelmassa käsiteltiin tätä kampanjaamme monipuolisesti.

Sananvapauskeskustelua bussissa. Uskonnottomien mainostarrat ovat herättäneet närää Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Ulottuuko sananvapaus myös uskontoon? Studiossa teologian tohtori Matti Myllykoski.

Ohjelma on nähtävissä YLE:n Areena-palvelussa osoitteessa http://areena.yle.fi/ohjelma/A-zoom

 
Mainoksista valitus Mainonnan eettiselle neuvostolle

Vapaa-ajattelijain liiton ja Humanistiliiton meneillään olevasta Jumalaa tuskin on olemassa -bussikampanjasta on pääkaupunkiseudulla tehty kantelu Mainonnan eettiselle neuvostolle. Bussikampanja jatkuu vielä kuluvan viikon pääkaupunkiseudulla sekä vaihtoehtoisella tekstillä Tampereella ja Turussa.

Vastineessaan kanteluun Vapaa-ajattelijain liitto ry:n puheenjohtaja ja Humanistiliitto ry:n hallituksen jäsen Jussi K. Niemelä muun muassa toteaa, että toisin kuin kantelija väittää, "mainostajana en näe mainoksemme loukkaavan YK:n ihmisoikeusjulistusta. Päinvastoin, vakaumusten tasa-arvoa edistävänä ja siitä keskustelua herättävänä järjestönä mainoksemme tarkoituksena on nimenomaan edistää ihmisoikeusjulistuksessa mainittujen perusoikeuksien toteutumista yhteiskunnassamme. Uskonnottomien oikeus ilmaista vakaumuksensa julkisesti on taattu perustuslaissa sekä uskonnonvapaus- ja yhdenvertaisuuslaeissa."

 
Mainoskampanja käynnistyi

Mainoskampanja käynnistyi tänään niin pääkaupunkiseudulla kuin myös Turussa ja Tampereella. Ensimmäiset bussit näkyivät liikenteessä jo sunnuntaina, mutta suurin osa mainoksista tuli katukuvaan vasta maanantaiaamuna.

Vapaa-ajattelijoiden ja humanistien lehdistötilaisuus Rautatientorilla houkutteli paikalle median lisäksi myös muslimien ja kristittyjen mielenosoituksen.

Mainoskampanjaa käsiteltiin myös YLE:n aamu-tv:ssä (http://areena.yle.fi/video/274606 kohdasta 26:25 eteenpäin), Uudenmaan uutisissa (http://areena.yle.fi/video/275031 kohdasta 5:55 eteenpäin) sekä lyhyesti myös Hämeen uutisissa (http://areena.yle.fi/video/275046 kohdasta 6:00 eteenpäin). YLE uutisoi myös Tampereen kampanjasta nettisivuillaan.

 

 

 
Uusi mainos Turkuun ja Tampereelle

Turun ja Tampereen liikennelaitokset päätyivät yksissä tuumin hylkäämään mainoksemme "hyvien tapojen vastaisena". Kenties nykyaikaiset hyvät tavat kuten suvaitsevaisuus ja vakaumusten tasa-arvo vielä joskus leviävät Kehä-3:n ulkopuolellekin. Sitä odotellessa julkaisemme kuitenkin näissä kaupungeissa erilaisen mainoksen korostaaksemme tämän ainoan elämämme ainutlaatuisuutta ja siitä iloitsemisen tärkeyttä.

Kampanjan keräys on edelleen auki ja toivommekin vielä lisälahjoituksia, jotta saamme myös tämän uuden mainoksen mahdollisimman laajalti näkyville.

Kaikki mainokset tulevat busseihin heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina 22. kesäkuuta. Pitäkää silmät auki!

 
Mainokset busseihin kesäkuun lopulla

Mainospaikat busseihin on nyt varattu alustavasti kesäkuun lopulle ja lupa mainoksiin on saatu Helsingin liikennelaitokselta. Muiden liikennelaitosten kanssa neuvotteluja vielä jatketaan.

Lahjoitukset ovat edelleen tervetulleita, sillä mitä useampi lahjoittaa sitä näkyvämmän kampanjan saamme aikaan!

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 1 / 2